^

Gruzija

Gomi

Gomi

Gomi Gomi Gomi
Gomi Gomi Gomi

Gomi (ღომი) sudėtinės dalys: 1 stiklinė stambiai sumaltų kukurūzų, 4 stiklinės vandens, 4 šaukšteliai kukurūzų miltų.
Į ketaus puodą supilame vandenį, įdedame gerai prasijotas stambias kukurūzų kruopas. Verdame ant lėtos ugnies kol kruopos suvirs, tada įdedame kukurūzų miltus ir maišydami, kad neatsirastų gumuliukų ir neprisviltų, verdame kol gomi nesutirštės ir miltai praras žalių miltų skonį. Gomi turi lengvai atsiskirti nuo puodo sienelių. Paruoštą gomi, kol neatšalo, sudedame į nedideles lėkštes. Kol gomi karštas reikia suspėti sudėti į jį sūrio (geriausiai suluguni rūšies) sūrio riekeles. Gomi tinka prie sacivi, charčo, keptos žuvies, ar tik su maconi (rūgpieniu).
Kitą dieną gomi galima pašildyti keptuvėje.

© 2014 J.D.Endriukaitis