^

Gruzija

Maconi sriuba su žalumynais

Maconi sriuba su žalumynais

Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais
Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais

Maconi sriubą su žalumynais labai tinka valgyti vasarą, kada labai karšta..
Sudėtinės dalys: 0,4 litro maconi (gruziniškas rūgpienis), 0,2 l vandens, 1 šaukštelis kvietinių miltų, 2 svogūno galvutės, 50 gr sviesto, 3 kiaušiniai, žalumynai, druska.
Apie 10 minučių svieste troškiname smulkiai supjaustytas petražoles ir svogūnus. Tada suplakame maconi, į kurį įpilame šalto vandens, sudedame miltus ir druską. Juo užpilame troškintus svogūnus ir verdame dar 15 minučių.
Sriubai užvirus, pastoviai maišydami, sudedame suplaktus kiaušinius ir kai jie sutirštėja puodą nukeliame nuo ugnies.
Sriuba pateikiama viršų pabarsčius susmulkintomis kindza, mėtomis ir krapais.

Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais
Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais Maconi sriuba su žalumynais
© 2014 J.D.Endriukaitis