Mčadi
Mčadi - paplotėlis iš kukurūzų miltų, kepamas keptuvėse ant anglių, miesto sąlygomis - orkaitėje. Patys geriausi mčadi iškepami akmeninėse keptuvėse keci. Šiuo atveju mčadi tešla ištepamas keci dugnas, o iš viršaus uždengiama įkaitinta skarda, ant kurios užpilami karšti pelenai ir anglys. Kartais mčadi kepa moliniuose keci, uždengia tokiu pačiu keci į kurį pripila karštų pelenų ir anglių. Mčadi kepama apie 1 valandą. Kepant metalinėse keptuvėse mčadi uždengiamas dangčiu ir pradžioje kepa viena pusė, vėliau kita, jau neuždengta. Kepant šiuo būdu, kepimo laikas sutrumpėja beveik dvigubai, bet nukenčia mčadi kokybė.
![]() |
![]() |
![]() |
Mčadi | Mčadi | Mčadi |
Mčadi receptas. Reikia: 3 stiklinių kukurūzų miltų, 1,5 stiklinės vandens.
Tešlą užmaišome skystoką, lipnią. Sušlapiname rankas šaltame vandenyje, imame tešlą, sukočiojame į kamuoliuką ir jį suplojame įkaitintoje keptuvėje. Uždengiame dangteliu, iškepame, kaip paminėta aukščiau.
Mčadi pateikiamas vietoje duonos.
![]() |
![]() |
![]() |
Mčadi | Mčadi | Mčadi |