^

Gruzija

Pelamuši

Pelamuši

Pelamuši Pelamuši Pelamuši
Pelamuši Pelamuši Pelamuši

Pelamuši gamybai reikia: 3 litrų vynuogių sulčių, 4 stiklinių kukurūzų arba kvietinių miltų.
Šviežiais išspaustas vynuogių sultis supilame į puodą ir verdame. Nugriebiame atsirandančias putas. Po 5-10 minučių nukeliame nuo ugnies, atšaldome, ir įpilame miltų tiek, kad gautųsi skysto kisieliaus tirštumo masė. Vėl dedame ant ugnies ir, maišydami, verdame. Apytiksliai po pusvalandžio gausis pelamuši. Jį reikia sudėlioti į lėkštes, viršų pabarstant graikiškų riešutų drožlėmis. Pelamuši skanus tik atvėsęs.

Pelamuši paruošimas Pelamuši paruošimas Pelamuši paruošimas
Pelamuši paruošimas Pelamuši paruošimas Pelamuši paruošimas
© 2014 J.D.Endriukaitis