Gruziniški prieskoniai

Gruzijoje prieskoniai dedami beveik į visus patiekalus. Užėjus į turgų akys raibsta nuo jų įvairovės. Populiariausi prieskoniai nėra pipirai, o įvairios žolelės, jų mišiniai vadinami chmeli-cuneli (verčiasi kaip sausas prieskonis), kuriuos kiekviena šeimininkė ruošia pagal savo receptą. Kitas populiarus prieskonis yra uccho-suneli. Suneli mišinių, kaip ir jų vietinių pavadinimų gali būti pačių įvairiausių, bet dažniausiai jie vadinami vienu - chmeli suneli vardu.

Gruziniški prieskoniai

Gruziniški prieskoniai

Gruziniški prieskoniai

Gruziniški prieskoniai

Gruziniški prieskoniai

Gruziniški prieskoniai

Gruzinų virtuvėje, patiekalams gardinti, naudojamos įvairiausios žolės ar gryni prieskoniai. Populiariausi ir daugiausiai naudojami yra raudonieji, juodieji ir kvapnieji pipirai (kaip be jų, nors gruzinų patiekalai nėra aštrūs), krapai, kinza (koriandro stiebeliai), dašis, mairanas, koriandras, Imeretietiškas šafranas (serentis), taragonas (tarchunas), bazilikas, lauro lapai, petražolės, salierai, mėtos, juozažolės.
Prieskoniai įprastai naudojami džiovinti ir sumalti, bet labai dažnai patiekalai gardinami ir šviežiomis žolėmis ar šviežiais prieskoniais.

© 2016 J.D.Endriukaitis