Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi - tradicinis gruziniškas užkandis.
Patiekalui (10 vnt.) reikia: 200 gramų vidutinio riebumo varškės, 30 gramų šviežių mėtų, 5 lapų lakštinio suluguni sūrio, 1 ankšties aštriųjų žaliųjų pipirų.
Svarbu, kad suluguni sūrio lapai būtų labai ploni, beveik peršviečiami. Varškė - minkšta, smulkiagrūdė, lengvai sutrinama.
Mėtų lapus sumalame mėsmale, pasūdome.
Mėtų košę sumaišome su varške, įdedame supjaustytą pipirą ir gerai pertriname. Galima įdėti trintų graikiškų riešutų.
Sūrio lapus sudedame vieną ant kito ir perpjauname per vidurį.
Susukame sūrio puseles į "ryšuliukus" kuriuos užpildome mėtų-varškės mase. Jeigu neturime suluguni sūrio, masę galima gražiai sudėlioti lėkštėje.

Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi

Nadugi

© 2014 J.D.Endriukaitis