Chašlama

Chašlama sutinkama daugelio tautų virtuvėse, ir išsiverčia paprastai - virta mėsa. Chašlama - vienas seniausių žmonijos valgių, ir tikriausiai, receptas per amžius beveik nepakito. Įprastai chašlama gaminama iš avienos ar veršienos, kiekviena tauta turi savo paruošimo ypatumus.
Gruzijoje chašlama laikoma tikru vyrų valgiu. Chašlama gerai "eina", kai didelis balius, liejasi vynas, reikia užkandžiauti.

Chašlama

Chašlama

Chašlama

Chašlama

Chašlama

Chašlama

Veršieną arba avieną supjaustome smulkiais gabaliukais, gerai nuplauname ir sudedame į puodą. Verdant nugriebiame atsirandančias putas, pridedame lauro lapų (dafna), nesmulkintus juoduosius pipirus, česnako skilteles. Kai mėsa gerai išverda, ją reikia gerai prisotinti druska ir sudėti ant padėklo. Iš viršaus apibarstome petražolėmis ir pateikiame ant stalo.

Chašlama

Chašlama

Chašlama

Chašlama

Chašlama

Chašlama

© 2014 J.D.Endriukaitis