Kučmači su graikiškais riešutais

Kučmaši gaminamas iš kiaulių, veršiukų ar vištų širdžių, kepenų, inkstų, blužnių ir plaučių. Šiame recepte naudojami kiaulių organai. Kučmaši gaminamas su arba be graikiškų riešutų, įprastai papuošiamas granatų sėklomis.
Kučmaši reikia: 1 kilogramo kiaulių širdžių, kepenų, inkstų ir plaučių, 2 raudonųjų svogūnų, 1 granato, 400 gramų graikiškų riešutų, 3 šaukštų balto vyno acto, 3 česnako skiltelių, 1 lauro lapo, 1 arbatinio šaukštelio sausos medetkos, druskos, 1 su kaupu arbatinio šaukštelio sauso dašio, 1 arbatinio šaukštelio stambiai maltų aštriųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio Trigonella caerulea ir 1 arbatinio šaukštelio sauso koriandro.

Kučmači ingredientai

Kučmači ingredientai

Kučmači ingredientai

Kučmači ingredientai

Kučmači gamyba

Kučmači gamyba

Gerai nuplauname širdis, kepenis, inkstus ir plaučius, juos supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą. Įdedame lauro lapą, česnako skiltelę ir įpilame 1,5 litro vandens. Uždengiame ir verdame ant lėtos ugnies mažiausiai 2 valandas. Kartai pamaišome. Įpilame karšto vandens, jeigu jo pradeda trūkti.
Leidžiame ataušti ir smulkiai supjaustome. Dedame į dubenį. Sudedame prieskonius ir gerai išmaišome. Supjaustome svogūnus, sutriname česnaką, sutriname riešutus ir viską sudedame į dubenį. Įpilame 3 šaukštus vyno acto. Gerai išmaišome.
Iš granato pašaliname sėklas ir dedame į dubenį (keliolika sėklų pasiliekame valgio papuošimui). Gerai išmaišome. Viršų pabarstome granatų sėklomis. Valgomas šaltas.

Kučmači gamyba

Kučmači gamyba

Kučmači gamyba

Kučmači gamyba

Kučmači

Kučmači

© 2014 J.D.Endriukaitis