Lobio su atria
Lobio su atria (ატრია). Atria - virtos tešlos gabaliukai, dažnai gaminama iš tešlos liekančios po chinkali gamybos. Atria populiari visoje Gruzijoje, ypač kalnuotuose regionuose ir Rytų Gruzijoje. Lobio yra populiarus gruzinų patiekalas gaminamas iš pupelių.
Lobio reikia: 500 gramų pupelių, 2 lauro lapų, 1 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio Trigonella caerulea, 1 arbatinio šaukštelio sauso koriandro, 5 šaukštų aliejaus (svogūnams kepti), 3 vidutinio dydžio svogūnų, 2 česnako skiltelių, 20 gramų šviežių žalių koriandrų, druskos.
Atria reikia: 700 gramų miltų (100 gramų pabarstymui), 300 ml vandens, pusės arbatinio šaukštelio druskos.
Atria gamyba
Atria gamyba
Atria gamyba
Lobio paruošimas: Prieš verdant pupeles užmerkiame šaltame vandenyje. Mirkome mažiausiai 2 valandas. Nusausintas pupeles, lauro lapus ir druską dedame į puodą su 2 litrais vandens. Verdame ant vidutinės ugnies kol pupelės suminkštėja. Kol lobio verda pagaminame tešlą.
Supjaustytus svogūnus kepame kol jie įgauna aukso atspalvį.
Supjaustytus šviežius žalius koriandrus ir keptus svogūnus dedame į puodą su pupelėmis. Išmaišome. Verdame 2-3 minutes.
Į puodą dedame sutrintą česnaką, maltus raudonuosius pipirus, Trigonella caerulea, sausą koriandrą ir pasūdome. Išmaišome ir verdame 5 minutes.
Atria gamyba: Į dubenį dedame 600 gramų miltų ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Miltuose padarome įdubą ir į ją supilame 300 ml kambario temperatūros vandens. Suminkome tešlos kamuolį, jį iškočiojame ir supjaustome rombo formos kvadratėliais, juos sudedame į puodą su lobio. Verdame 5-7 minutes ant vidutinės ugnies.
Patiekalas valgomas karštas, jį galima papuošti šviežiais žaliais koriandro lapeliais.
Atria gamyba
Atria gamyba
Lobio su atria
© 2014 J.D.Endriukaitis