Bužbuža

Bužbuža - patiekalas iš Gruzijos Rača regiono. Jis gaminamas iš garsaus Račuli bekono, bet galima naudoti ir kitą, gerai išrūkytas, riebus bekono gabalą.
Bužbužai reikia: 300 gramų rūkyto, riebaus bekono, 5 svogūnų, 3 sultingų pomidorų, 5 česnako skiltelių, 500 gramų bulvių, 1 šaukšto aštriųjų raudonųjų pipirų, 300 ml vandens, 20 gramų šviežių petražolių, druskos.

Bužbuža ingredientai

Bužbuža ingredientai

Bužbuža gamyba

Bužbuža gamyba

Bužbuža gamyba

Bužbuža gamyba

Supjaustome bekoną ir sudedame į gilų puodą. Ant vidutinės ugnies apkepame abi bekono riekių puses.
Į puodą sudedame supjaustytus svogūnus. Ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kepame 4-5 minutes.
Į puodą dedame supjaustytas bulves. Dažnai pamaišydami, kepame apie 5 minutes, kad bulvės apkeptų iš bekono išsiskyrusiuose taukuose.
Į puodą sudedame supjaustytus pomidorus. Išmaišome ir kepame 3-4 minutes, tada įpilame 300 ml vandens. Išmaišome ir sumažiname ugnį iki lėtos. Dažnai maišydami troškiname kol bulvės išsitroškins.
Į puodą dedame supjaustytas petražoles ir sutrintą česnaką, maltus raudonuosius pipirus. Pasūdome. Išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Bužbuža valgoma karšta.

Bužbuža gamyba

Bužbuža gamyba

Bužbuža gamyba

Bužbuža gamyba

Bužbuža

Bužbuža

© 2014 J.D.Endriukaitis