Lobio
Lobio
Lobio
Lobio
Lobio paruošimui reikia: 500 gramų pupelių, 2 svogūnų galvučių, 4 šakelių kinzos, 2 skiltelių česnako, 3 šakelių petražolių, 3 šakelių dašio ir 3 šakelių mėtos, druskos ir paprikos - pagal skonį.
Perinktas ir perplautas pupeles sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Verdant, jeigu pradeda trūkti, galima įpilti vandens. Į pupeles dedame trintą česnaką ir smulkiai supjaustytus svogūnus. Pupelėms išvirus, jas lengvai sutriname šaukštu, pasūdome, įdedame papriką, smulkiai supjaustytas petražoles, kinzą, dašį ir mėtą. Dar paverdame apie 2 minutes.
Esant norui, verdant, galime įdėti 2-3 šaukštelius sutrintų graikiškų riešutų, ir, pagal skonį, - tkemalio padažo ar vyno acto. Paruoštas valgis turi būti skystokos košės konsistencijos.
Lobio
Lobio
Lobio
© 2014 J.D.Endriukaitis