Chabachi - keptas agurotis su daržovėmis

Chabachi (ყაბაყი) populiarus patiekalas Gruzijoje gaminamas iš aguročių su daržovėmis ir prieskoniais.
3 porcijoms chabachi reikia: 600 gramų aguročių, 1 didelio saldžiojo pipiro, 150 gramų baltų svogūnų, 1 didelio pomidoro, 70 gramų žalių petražolių, 4 česnako skiltelių, 100 ml aliejaus, 2 šaukštų vyno acto, pusės arbatinio šaukštelio sauso koriandro, pusės arbatinio šaukštelio sauso Trigonella caerulea, druskos.

Chabachi ingredientai

Chabachi ingredientai

Chabachi gamyba

Chabachi gamyba

Chabachi gamyba

Chabachi gamyba

Supjaustome aguročius ir kitas daržoves ir sudedame į gilią keptuvę į kurią įpilame aliejų. Pabarstome druska ir apkepame abi aguročių riekelių puses kol jie taps traškūs įgaus rudą atspalvį.
Dubenyje sumaišome supjaustytus svogūnus ir petražoles. Iškepusias aguročio riekeles dedame ant viršaus ir palaistome vyno actu.
Į įkaitintą keptuvę įpilame truputį aliejaus ir dedame supjaustytus pomidorus. Pastoviai maišydami kepame 2-3 minutes. Dedame supjaustytą saldųjį pipirą ir prieskonius ir maišome 2 minutes ant lėtos ugnies. Keptuvės turinį tolygiai užpilame ant keptų aguročių ir gerai išmaišome. Paliekame 10 minučių, kad patiekalas persisunktų prieskoniais ir pateikiame ant stalo. Chabachi valgomas karštas arba šaltas su gruziniška balta šotis puri duona.

Chabachi gamyba

Chabachi gamyba

Chabachi gamyba

Chabachi gamyba

Chabachi

Chabachi

© 2014 J.D.Endriukaitis