Ačma

Ačma - sluoksniuotas pyragas su įdaru. Dažniausiai gaminamas Adžarijoje, ypač vestuvių stalui, bet paplitęs ir visoje Gruzijoje.
Reikalingi produktai: 1 kilogramas kvietinių miltų, 1 kilogramas suluguni sūrio, 300-500 gramų sviesto, 200 gramų grietinės, 5 kiaušiniai, stiklinė vandens, druska.

Ačma

Ačma

Ačma

Ačma

Ačma

Ačma

Kiaušinius suplakame, supilame vandenį, įdedame miltus, druską. Išmaišome tešlą, kurią padaliname į 8 dalis, iš kurių viena turi būti didesnė už likusiais. Suformuojame tešlos rutuliukus ir paliekame pastovėti 10 minučių. Vėliau rutuliukus plonai iškočiojame, didžiausią - kepimo skardos dydžio. Dedame jį į išteptą sviestu skardą, palaistome ištirpintu sviestu. Kitas tešlos dalis 1-2 minutėms pamerkiame į verdantį vandenį, po to užpilame šaltu vandeniu ir nusausiname kiaurasamtyje.
Tarka sutarkuojame sūrį ir sumaišome su ištirpintu sviestu ir grietine.
Ant pirmojo tešlos lakšto, palaistydami tirpintu sviestu, dedame 3 pavirtus lakštus. Iš viršaus dedame sūrio įdarą, vėl 3 pavirtus lakštus išteptus sviestu, ant jų likusį įdarą. Užlenkiame pirmojo tešlos lakšto kraštus ir uždengiame paskutiniu lakštu. Supjaustome į porcijas ir kepame orkaitėje 200 °С temperatūroje kol atsiras aukso spalvos apkepas.

Ačma

Ačma

Ačma

Ačma

Ačma

Ačma

© 2014 J.D.Endriukaitis