Čvištari
Čvištari (სვანეთი) - paplotėlis iš kukurūzų miltų su sūriu kilęs iš Svanetijos. Čvištari yra keliolikos rūšių, čia pateikiame vienos iš populiariausių receptą.
6 porcijoms čvištari reikia: 300 gramų sulguni (სულუგუნი) sūrio. Šis sūris vidutiniškai sūrus, turi ertmes, yra elastiškas. Neturint šio sūrio, jį galite pakeisti feta ar mocarela sūriais; 400 gramų rupių kukurūzų miltų; 2 kiaušinių; 0,35 litro pieno; druskos (tik jei sūris nesūdytas).
Čvištari ingredientai
Čvištari gamyba
Čvištari gamyba
Sūrį supjaustome į nedidelius gabaliukus ir sudedame į dubenį kartu su kiaušiniais, kukurūzų miltais ir pienu.
Rankomis arba mediniu šaukštu gerai išmaišome. Sūrio sutrinti nereikia.
Padaliname mišinį į 5-6 pailgus rutuliukus. Įsitikimame, kad kiekviename iš jų yra 5-6 sūrio gabaliukai.
Į keptuvę įpilame aliejaus, sudedame rutuliukus, uždengiame keptuvę ir kepame ant lėtos ugnies.
Po 5-6 minučių čvištari atsargiai apverčiame ir kepame (neuždengus) dar 5-6 minutes. Valgomi karšti.
Čvištari gamyba
Čvištari gamyba
Čvištari
© 2014 J.D.Endriukaitis