Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Patiekalui reikia: 250 gramų baklažanų, 45 gramų nuvalytų graikiškų riešutų, 35 gramų svogūno galvutės, apie 3 gramus česnako, 15 gramų žalumynų (kinzos, dašio, baziliko, petražolių, salierų), pagal skonį vyno acto, maltų raudonųjų pipirų ir druskos.
Išilgai supjaustome baklažanus, sudedame į emaliuotą puodą, užpilame nedideliu kiekiu verdančio vandens ir verdame 20-30 minučių ant lėtos ugnies (reikia sekti, kad nesuvirtų). Išvirusius baklažanus sudedame į kiaurasamtį, atšaldome, išspaudžiame, skersai supjaustome siauromis riekelėmis.
Nuvalytus graikiškus riešutus sutriname su česnaku ir druska, įdedame smulkiai supjaustytą svogūną, supjaustytą kinzą, dašį, baziliką, petražoles, salierus, taip pat pipirus ir vyno actą. Viską sumaišome. Į baklažano riekeles įvyniojame paruoštą padažą.

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

Baklažanai su riešutais

© 2014 J.D.Endriukaitis