Odžachuri

Odžachuri Gruzijoje vadinamas patiekalas iš mėsos (įprastai kiaulienos) su keptomis bulvėmis.
Odžachuri reikia: 1 kilogramo bulvių; 200 gramų imeretiško sūrio, 400 gramų kumpio; 2 aštriųjų žaliųjų pipirų; agurko; 3 pomidorų; 15 gramų petražolių; 1 arbatinio šaukštelio tamsaus vyno acto; 3 raudonųjų svogūnų galvučių.

Odžachuri ingredientai

Odžachuri ingredientai

Odžachuri ingredientai

Odžachuri ingredientai

Odžachuri gamyba

Odžachuri gamyba

Kumpį supjaustome vidutinio storio riekėmis ir sudedame į keptuvę. Ant lėtos ugnies kepame 7-8 minutes, proceso viduryje riekes apverčiame. Jokių taukų dėti nereikia, kumpis iškeps savo taukuose.
Supjaustome bulves ir dedame į keptuvę kur kepa kumpis. Kepame, kartais pamaišydami, kol įgaus auksinį atspalvį. Jeigu taukų neužtenka, įpilame truputį aliejaus.
Supjaustome svogūnus ir sudedame į keptuvę. Sumaišome ir kepame 3-4 minutes. Viską išverčiame į dubenį.
Pateikimas. Supjaustome petražoles,sutarkuojame sūrį, supjaustome likusius svogūnus, agurką, pomidorus ir žaliuosius pipirus ir supilame į dubenį ant keptų bulvių ir kumpio. Palaistome šaukšteliu vyno acto.

Odžachuri gamyba

Odžachuri gamyba

Odžachuri gamyba

Odžachuri gamyba

Odžachuri

Odžachuri

© 2014 J.D.Endriukaitis