Cukinija su prieskonių padažu
Patiekalai iš cukinijos yra Gruzijoje populiarūs. Gruzijoje cukinija ruošiama daugeliu būdu, žemiau pateikiame cukinijos su prieskonių padažu ir adžika receptą. Adžika yra aštri prieskonių pasta, dažniausiai vartojama pagardinti valgiams Samegrelo (Megrelijoje).
Patiekalui reikia: 2 didelių cukinijų, 4-5 česnako skiltelių, 30 gramų šviežių žalių koriandrų, 200 gramų majonezo, 1 šaukšto adžikos, 1 arbatinio šaukštelio maltų aštriųjų raudonųjų pipirų, 7-8 šaukštų aliejaus, druskos.
Cukinijos paruošimas
Cukinijos paruošimas
Cukinijos paruošimas
Nulupame cukiniją (lupena mažiausiai 1 cm storio) ir supjaustome. Į gilią keptuvę įpilame aliejaus ir sudedame cukinijos riekes, jas apibarstome aštriaisiais raudonaisiais pipirais. Uždengiame ir kepame ant vidutinės ugnies. Kada viena pusė iškeps, apverčiame ir kepame neuždengtą. Kepame kol cukinijos riekės iškeps. Iškeptą cukiniją sudedame į dubenį.
Grūstuvėje kartu sutriname žalius koriandrus, česnaką ir druską.
Į atskirą dubenėlį dedame majonezą, adžiką, maltus raudonuosius pipirus, koriandro-česnakų tyrę. Gerai išmaišome.
Pateikimas. Keptas cukinijos riekeles užtepame padažu. Galima papuošti plonomis aštriojo žaliojo pipiro riekelėmis. Patiekalas valgomas šiltas arba šaltas.