Džigris Chaurma

Džirgis Chaurma populiarus Rytų Gruzijoje patiekalas. Ypač populiarus šis valgis Kachetijoje. Džirgis Chaurma gaminamas iš kiaulės, veršiuko ar ėriuko širdžių, kepenų, inkstų, blužnių ir plaučių.
Džirgis Chaurma reikia: 1 kilogramo kiaulės širdžių, kepenų, blužnių ir plaučių, 300 ml balto vyno, 30 gramų šviežių žalių koriandrų, 300 gramų pomidorų padažo arba 3 sultingų pomidorų, 4 svogūnų, 1 česnako skiltelės, 2 su kaupu arbatinių šaukštelių džiovinto dašio, 1 arbatinio šaukštelio kmynų, 1 šaukšto maltų juodųjų pipirų, 4-5 šaukštų aliejaus, druskos. Į klasikinę Chaurma pomidorai nededami, bet jie dedami į dabar gaminamus Chaurma.

Džigris Chaurma ingredientai

Džigris Chaurma ingredientai

Džigris Chaurma gamyba

Džigris Chaurma gamyba

Džigris Chaurma gamyba

Džigris Chaurma gamyba

Gerai išplauname kiaulės širdį, kepenis, blužnį, inkstus ir plaučius. Juos supjaustome nedideliais-vidutinio dydžio kubeliais. Į puodą įpilame 300 ml vyno ir 200 ml vandens, sudedame kiaulės dalis. Uždengiame ir verdame, kartais pamaišydami, ant lėtos ugnies ne mažiau kaip 2 valandas, kol visas skystis išgaruos.
Į puodą sudedame supjaustytus svogūnus, įpilame 4-5 šaukštus aliejaus. Išmaišome ir 5-6 minutes troškiname ant vidutinės ugnies.
Dedame prieskonius - dašį, kmynus, juoduosius pipirus. Pasūdome. Gerai išmaišome. Kaitiname 2 minutes ant lėtos ugnies.
Į puodą dedame pomidorų padažą ir sutrintą česnaką. Išmaišome. Jeigu naudojame pomidorus - juos nulupame, smulkiai supjaustome ir dedame į puodą kartu su sutrintu česnaku ir 150 ml vandens. Išmaišome ir kaitiname 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Įdedame supjaustytus šviežius koriandrus. Išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Džirgis Chaurma valgoma karšta.

Džigris Chaurma gamyba

Džigris Chaurma gamyba

Džigris Chaurma gamyba

Džigris Chaurma gamyba

Džigris Chaurma

Džigris Chaurma

© 2014 J.D.Endriukaitis