Džigris Chaurma
Džirgis Chaurma populiarus Rytų Gruzijoje patiekalas. Ypač populiarus šis valgis Kachetijoje. Džirgis Chaurma gaminamas iš kiaulės, veršiuko ar ėriuko širdžių, kepenų, inkstų, blužnių ir plaučių.
Džirgis Chaurma reikia: 1 kilogramo kiaulės širdžių, kepenų, blužnių ir plaučių, 300 ml balto vyno, 30 gramų šviežių žalių koriandrų, 300 gramų pomidorų padažo arba 3 sultingų pomidorų, 4 svogūnų, 1 česnako skiltelės, 2 su kaupu arbatinių šaukštelių džiovinto dašio, 1 arbatinio šaukštelio kmynų, 1 šaukšto maltų juodųjų pipirų, 4-5 šaukštų aliejaus, druskos. Į klasikinę Chaurma pomidorai nededami, bet jie dedami į dabar gaminamus Chaurma.
Džigris Chaurma ingredientai
Džigris Chaurma gamyba
Džigris Chaurma gamyba
Gerai išplauname kiaulės širdį, kepenis, blužnį, inkstus ir plaučius. Juos supjaustome nedideliais-vidutinio dydžio kubeliais. Į puodą įpilame 300 ml vyno ir 200 ml vandens, sudedame kiaulės dalis. Uždengiame ir verdame, kartais pamaišydami, ant lėtos ugnies ne mažiau kaip 2 valandas, kol visas skystis išgaruos.
Į puodą sudedame supjaustytus svogūnus, įpilame 4-5 šaukštus aliejaus. Išmaišome ir 5-6 minutes troškiname ant vidutinės ugnies.
Dedame prieskonius - dašį, kmynus, juoduosius pipirus. Pasūdome. Gerai išmaišome. Kaitiname 2 minutes ant lėtos ugnies.
Į puodą dedame pomidorų padažą ir sutrintą česnaką. Išmaišome. Jeigu naudojame pomidorus - juos nulupame, smulkiai supjaustome ir dedame į puodą kartu su sutrintu česnaku ir 150 ml vandens. Išmaišome ir kaitiname 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Įdedame supjaustytus šviežius koriandrus. Išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Džirgis Chaurma valgoma karšta.
Džigris Chaurma gamyba
Džigris Chaurma gamyba
Džigris Chaurma
© 2014 J.D.Endriukaitis