Kubdari
Kubdari - svanų nacionalinis valgis, kažkiek panašus į pyragą ar chačapuri su mėsa. Paplotėliai su mėsa ir prieskoniais ilgai nesugesdavo, pasišildyti juos buvo nesunku - užtekdavo susikurti laužą. Kubdari dažniausiai galima rasti Aukštutinėje ir Žemutinėje Svanetijoje, kitur Gruzijoje sutinkamas labai retai. Būna įvairių formų, dažniausiai pasitaiko apskritos ar pusmėnulio formos.
Kubdari paruošimas
Kubdari paruošimas
Kubdari paruošimas
Kubdari gamybai naudojama mielinė tešla, jautiena ar kiauliena, kuri smulkiai supjaustoma, svogūnai, česnakai, raudonieji ir juodieji pipirai, maltas koriandras, uchi cuneli (prieskonių mišinys), krapų sėklos ir adžiga. Įprastai kudari kepami geležinėje krosnelėje. Skanūs ir labai sotūs. Skaniausi ką tik iškepti. Galima valgyti ir šaltus, bet skanesni pašildyti.
Kubdari paruošimas
Kubdari paruošimas
Kubdari
© 2014 J.D.Endriukaitis