Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni, suluguni (სულგუნი) sūris gaminamas Samegrelo (Megrelijoje). Sūris rūgštokas, vidutiniškai sūrus, yra elastiškas.
Sulguni sūris gaminamas iš natūralių ingredientų: nugriebto karvių pieno, sutirštėja veikiant grynomis laktozės bakterijų kultūroms. Jis yra "greitas sūris" subręstantis tik per vieną ar dvi dienas.
Įprastai sulguni sūrio galvos yra skritulio formos, 2,5-3,5 cm storio ir iki 1,5 kg svorio. Rūkytas sulguni yra kietas ir nuostabaus nepakartojamo skonio.
Sulguni sūris naudojamas gaminant daug gruziniškų patiekalų - Adžaruli chačiapuri, gomi, Megruli chačiapuri, grybai su sūriu, čvištari ir daugelyje kitų.

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

Sulguni sūris

© 2014 J.D.Endriukaitis