Sulguni sūris
Sulguni sūris
Sulguni sūris
Sulguni sūris
Sulguni, suluguni (სულგუნი) sūris gaminamas Samegrelo (Megrelijoje). Sūris rūgštokas, vidutiniškai sūrus, yra elastiškas.
Sulguni sūris gaminamas iš natūralių ingredientų: nugriebto karvių pieno, sutirštėja veikiant grynomis laktozės bakterijų kultūroms. Jis yra "greitas sūris" subręstantis tik per vieną ar dvi dienas.
Įprastai sulguni sūrio galvos yra skritulio formos, 2,5-3,5 cm storio ir iki 1,5 kg svorio. Rūkytas sulguni yra kietas ir nuostabaus nepakartojamo skonio.
Sulguni sūris naudojamas gaminant daug gruziniškų patiekalų - Adžaruli chačiapuri, gomi, Megruli chačiapuri, grybai su sūriu, čvištari ir daugelyje kitų.
Sulguni sūris
Sulguni sūris
Sulguni sūris
© 2014 J.D.Endriukaitis