Pchali
Pchali - nacionalinis gruzinų užkandis, be kurio beveik neapsieina kiekviena užstalė. Yra daugybė pchali variantų. Čia pateikiami žalio ir raudono pchali receptas, kurie gaminami vienodai - žalias pchali gaminamas iš špinatų, o raudonas iš burokėlių lapų. Kiti receptų indigriedientai identiški.
Pchali
Pchali
Pchali
Patiekalui reikia: 1-1,5 kilogramo špinatų, 100 garmų nuvalytų graikiškų riešutų, 2-3 česnako skiltelių, 1 puokštelė šviežios kindzos, 2 arbatiniai šaukšteliai ucchosuneli prieskonių mišinio, 1/2 arbatinio šaukštelio sausos kindzos (chmeli kindza), 1 arbatinio šaukštelio vyno acto, druskos, maltų raudonųjų pipirų.
Špinatus atidžiai nuvalome, nupjauname šakneles ir nuplauname. Dideliame puode užverdame truputį pasūdytą vandenį. Į verdantį vandenį sudedame špinatus ir verdame 5-7 minutes, po to juos suverčiame į kiaurasmtį, gerai nuvarviname ir leidžiame atvėsti.
Svogūnus supjaustome labai smulkiai ir apkepame augaliniame aliejuje. Riešutus, kindzą ir česnaką sumalame mėsmale. Į gautą masę dedame prieskonius ir pipirus. Viską gerai išmaišome.
Atvėsusius špinatus gerai išspaudžiame ir sumalame mėsmale. Supilame į juos riešutų masę ir apkeptus svogūnus. Gautą maisę, kaip faršą, maišome rankomis, pasūdome, įpilame acto ir dar kartą išmaišome. Pchali paruoštas.
Prieš pateikiant galima papuošti granatų sėklomis.
Raudonas pchali daromas analogiškai, tik vietoje špinatų naudojami burokėlių lapai.
Pchali
Pchali
Pchali
© 2014 J.D.Endriukaitis