Čača

Čačos varymo aparatas

Čačos varymo aparatas

Čačos varymo aparatas

Čačos varymo aparatas

Čačos varymo aparatas

Čačos varymo aparatas

Čača, čiačia (ჭაჭა) - stiprus alkoholinis gėrimas gaminamas iš vynuogių išspaudų liekančių pagaminus vyną.
Čača dažnai varoma namuose nedideliu distiliavimo aparatų, kurio forma beveik nepakito per amžius. Čačos gamyba Gruzijoje yra legali ir daugelis šeimų ją gamina. Daugeliui gruzinų čača yra "vynuogių degtinė", be jos beveik neapsieina užstalės ir šventės.
Čača gaminama iš išrūgusių vynuogių išspaudų dvigubo distiliavimo (dviejų varymų) būdu.
Čačos stiprumas siekia 45-60 laipsnių, ji yra labai stiprus gėrimas.
Daugelis gruzinų teigia, kad čača yra vaistas nuo daugelio ligų, net tokių kaip ausų užsikimšimas. Gruzinai sako, kad čača geria tikri vyrai!

Čačos varymo aparatas

Čačos varymo aparatas

Baže padažo paruošimas

Čača

Baže padažas

Čača

© 2014 J.D.Endriukaitis