Ekala
Ekala (ეკალა, Smelax excelsa) yra špinatų rūšis. Ekala naudojama Imeretijos virtuvėje.
2-3 porcijoms reikia: 1 kilogramo šviežių ekala, 200 gramų graikiškų riešutų, 1 česnako skiltelės, 1 svogūno, 3-4 šaukštų vyno acto, 1 arbatinio šaukštelio koriandro, 1 arbatinio šaukštelio Trigonella caerulea, 1 arbatinio šaukštelio sausos paprikos, 50 gramų šviežių žalių koriandrų ir druskos.
Ekala
Ekala gamyba
Ekala gamyba
Riešutus kartu su česnaku sumalame ir kartu su prieskoniais ir druska sudedame į dubenį. Įpilame vyno acto ir išmaišome. Supjaustome svogūną, šviežią koriandrą ir taip pat dedame į tą patį dubenį. Gerai sumaišome.
Viršutinės ekala dalys yra minkščiausios ir jas naudojame šiam patiekalui. Ekala supjaustome 10 cm ilgio dalimis, išmetame sumedėjusias ir kietas dalis. Tik minkšti lapai ir stiebeliai naudojami patiekalo gamybai. Giliame puode užviriname vandenį ir sudedame ekala. Verdame 8-15 minučių. Šviežesnė ekala išverda greičiau. Atšalusią ekala išimame iš puodo ir supjaustome. Sudedame į dubenį su riešutų, česnako, prieskonių etc. mišiniu ir gerai išmaišome.
Ekala sudedama į lėkštę ir valgoma šalta. Taip pat galima padaryti nedidelius ekala kamuoliukus.
Ekala gamyba
Ekala gamyba
Ekala
© 2014 J.D.Endriukaitis