Tkemali padažas
Tkemali padažas
Tkemali padažas
Tkemali padažas
Tkemali arba alyčos padažas (tkemali ir alyča - Kaukazo slyvų rūšys) gaminamas: perrinkti ir perplauti tkemali (arba alyčos) vaisiai dedami į puodą, užpilami vandeniu tik tiek, kad vanduo tik dengtų juos, ir verdami. Kada tkemali gerai suverda, jie suverčiami į kiaurasamtį, vėliau pertrinami per sietelį, atskiedžiami viralu, pridedama sutrinti kinza, paprika, druska, česnakai, krapai. Viskas gerai išmaišoma, verdama ir atšaldoma.
Padažas turi būti grietinės konsistencijos.
Tkemali padažas būna raudonas ir gelsvas. Šis rūgštokas padažas tinka prie mėsos ir žuvies.
Tkemali padažas
Tkemali padažas
Alyča
© 2014 J.D.Endriukaitis